Toy hauler- en amerikansk specialitet

Vem har inte drömt om att parkera med sitt hem på en avlägsen plats och sedan ta ut en liten sportbil och bränna runt i öknen? För den som är intresserad av husvagnslivet och ändå vill ha med sig en bil eller fyrhjuling, är den så kallade toy haulern den perfekta modellen. Husvagnen eller husbilen är utformad med en boende-del, men den har också ett tomt utrymme samt en ramp så att föraren kan parkera en fyrhjuling eller liten bil inne i släpet. Den öppna ytan bak kan också användas för motorcyklar eller olika typer av båtar. För den som gillar att köra skoter kan denna variant vara ett mycket bra alternativ.

Givetvis finns även dessa vagnar i olika storlekar, men de behöver vara större än det vanliga mobila hemmet för att få plats med ytterligare ett fordon. De finns både anpassade för dragkula och vändskiva beroende på vad användaren föredrar och vilken dragbil man har. Ofta är de utrustade med alla bekvämligheter som dusch, kök och sängar. Det extra utrymmet där bilen ska stå parkerad, kan användas som extra vardagsrum när fordonet är parkerat utanför. Vissa har också takterrass och balkong.

Toy haulers är ovanliga i Sverige, och den som förstår sig på finessen med kombinationen av husvagn och transportör bör söka sig till USA eller Kanada för att få sig en uppfattning om hur stort utbudet är. Stora tillverkare är Dutchmen, Forest River och KeyStone som alla levererar fantastiskt genomtänkta fordon.

Eftersom de är så ovanliga i Sverige kan enda sättet att få denna känsla av frihet vara att satsa på privatimport av fordonet. Toy haulern är en fantastisk uppfinning, som på amerikanskt vis verkligen utnyttjar friheten i de öppna vidderna. Trots att det kostar pengar kan det vara enda sättet att uppnå drömmen om frihet och äventyr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *