Verksamhet och det mobila hemmet

Många företag är beroende av att anställda kan bo i bilen medan de är ute på resor, och för dem kommer det mobila hemmet som en verklig välsignelse. Det är vanligt för de som tävlar professionellt att resa många dagar om året, och för att kunna titta till djur och utrustning är det praktiskt att vara på plats dygnet runt. Även lastbilschaufförer har ofta en sovhytt inredd bakom förarsätet, även om det inte räknas som ett äkta mobilt hem.

Säljare som ligger länge ute på vägarna och inte trivs på hotell, har utmärkta möjligheter att förvara sina prover nära till hands, och kan enkelt hitta sin säng efter en lång dag med kunder. För den som har som hobby att ställa ut små djur på utställningar är det mobila hemmet perfekt. Inga problem med allergikänsliga hotell, och dessutom goda möjligheter att se till djurens välfärd alla tider på dygnet. Om djuren är ljudliga gör det inte lika mycket när ägaren går ifrån, eftersom det inte finns grannar vägg i vägg. Möjligheten finns ju också att parkera lite avsides för att inte störa.

Andra områden där man utnyttjar möjligheten att inreda en husvagn, ett lastbilssläp eller en buss för sin verksamhet är t. ex. blodgivning, food trucks och valarbete. Det är praktiskt att enkelt kunna föra ut verksamheten nära kunderna, men också att kunna parkera på en säker plats över natten för att minska risken för inbrott eller vandalisering. Det gör att det är möjligt att leverera tjänsten även i områden där det annars inte hade gått, beroende på att verksamheten är tillfällig, det är dyra hyror eller att området är otryggt.

Kort sagt är det mobila hemmet perfekt för nomadiska verksamheter. För den som söker ett fordon kan det vara bra att veta att den amerikanska marknaden har ett betydligt större utbud än den svenska, och att import kan vara ett bra sätt att fylla luckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *